Podrška

Banja Luka i Trebinje u bojama Izraela

"Naše misli i naša podrška je uz židovski narod, a sve naše želje su posvećene izgradnji mira", napisano je na službenoj stranici SNSD-a.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2021. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Palača RS je sinoć bila u bojama Izraela, kao znak podrške Izraelu i njihovom nastojanju da uspostave mir na bliskom istoku", kazali su u Uredu predsjednice RS Željke Cvijanović, prenosi N1.

Podršku Izraelu ranije je dao i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je istakao da se Hamas, koji je na globalnoj razini proglašen terorističkom organizacijom, pokazuje kao izazivač sukoba u Gazi i toj regiji.

''Činjenica je da neki stalno podstrekuju Palestince tamo da dobiju sve, umjesto da prihvate da se za dva naroda tamo formiraju dvije države i da to bude dominantan dogovor Židova, Izraelaca i samih Palestinaca. Mnogi iz nekog svog razloga pospješuju sukob i govore da to treba da bude mješovita ili multietnička zemlja'', rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodik je naglasio da gdje god postoji dodir različitih civilizacija, u smislu vjere i religije, to je uvijek mjesto trvenja, trenja, te je samo pitanje kada će se upaliti neka varnica, koja će postati buktinja.

"Naše misli i naša podrška je uz židovski narod, a sve naše želje su posvećene izgradnji mira", napisano je na službenoj stranici SNSD-a na Twitteru uz fotografije zgrade.

Ista poruka je poslana i sa zidina starog grada u Trebinju koje su također bile osvjetljene u bojama zastave Izraela.

Foto: www.trebinjelive.info / Zastava Izraela na zidinama Starog grada u Trebinju

Na podršci se javno, na svom Twitteru, zahvalio i izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor, koji je upravo ovaj status podijelio na svom profilu. "Hvala vam na stalnim molitvama i podršci", napisao je Mor.

Kopirati
Drag cursor here to close