Čin studentica neprihvatljiv

Konaković: Srbijo, izjasnite se

Ministar Konaković je pismom upućenim potpredsjedniku Vlade i ministru vanjskih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću zatražio službeni stav Republike Srbije u vezi najave da su institucije R Srbije spremne stipendirati veličanje ratnih zločina.
Vijesti / Politika | 18. 07. 2023. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković pismom naslovljenim na prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića oštro je osudio događanja uzrokovana veličanjem ratnih zločina i ratnog zločinca, generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog za za genocid u Srebrenici, a što je učinjeno u objavi dvije studentice iz Bosne i Hercegovine na društvenim mrežama. Njihove objave ministar Konaković ocijenio je neprihvatljivim.

''Iznenađen sam da, umjesto osude ovakvog ponašanja, iz medija saznajem da im je za nagradu, ne za njihov poseban angažman u akademskom smislu i dobre rezultate, već za veličanje ratnih zločina, Republika Srbija odlučila dati stipendiju za nastavak školovanja u Beogradu'' - navodi se u pismu.

Konaković je naglasio je da je Bosna i Hercegovina nedvojbeno posvećena razvijanju dobrosusjedskih odnosa i unaprjeđenju regionalne suradnje, te je podsjetio da je povodom nedavnog masakra nad nedužnom djecom u osnovnoj školi u Beogradu ''Vladislav Ribnikar'', Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izrazilo duboko susjećanje i proglasilo dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

''Očekujem pristup poštovanja prema žrtvama i suosjećanja prema obiteljima ubijenih i u genocidu u Srebrenici, a ne pristup u kojem institucije Republike Srbije pružaju utočište i nagrađuju one koji veličaju ratne zločine i zločince'' - naglasio je Konaković.

Ministar Konaković je pismom upućenim potpredsjedniku Vlade i ministru vanjskih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću zatražio službeni stav Republike Srbije u vezi najave da su institucije R Srbije spremne stipendirati veličanje ratnih zločina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close