Nakon propalih pregovora

Konaković iz Neuma: Neće biti blokade izbora na jesen

On smatra da su lideri svjesni da se nešto mora dogovoriti i da nakon što ohlade glave za dva ili tri dana će biti spremni za konačni stav.
Vijesti / Politika | 30. 01. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naroda i prave (NiP) Elmedin Konaković rekao je nakon pregovora o izmjenama Izbornog zakona u Neumu da nije realno da se u tri dana riješe svi problemi.

''Teško je u jednoj rečenici reći da li su razgovori uspjeli ili propali. Teško je da u tri dana neumskog ili nekog drugog sastanka se riješe problemi domaćih i međunarodnih presuda, političkog nerazumijevanja i sudara etničkog i građanskog.

Naravno da nije moguće sve to u tri dana riješiti. Nikakav dogovor nije potpisan, ništa nije formalizirano. Nemam iskustva od ranije sa ovakvih sastanaka, ali što čujem od drugih sugovornika ovo je dosad najkonkretniji od svih sastanaka ikad, jer se vide razlike između implementacija presuda i političkih ambicija'', poručio je Konaković.

On smatra da su lideri svjesni da se nešto mora dogovoriti i da nakon što ohlade glave za dva ili tri dana će biti spremni za konačni stav.

Pohvalio je i rad međunarodnih predstavnika, koji, prema njegovim riječima, nisu zauzimali nijednu stranu, te su predlagali i neka konkretna rješenja koja i jednako bole i jednako donose svim stranama.

''U uspostavi mjere etničkog i građanskog nastojao sam da ne dominira etničko. Nismo zadovoljni kako se tretira status kluba Ostalih na prostoru FBiH, kako sudjeluju u radu, kako sudjeluju u radu kolegija. Otvorena su razna pitanja'', kazao je.

Konaković je zaključio time da ne vjeruje da će doći do blokade izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close