Pregovori u Neumu

Radončić: Blizu smo, ali i daleko. Nismo postigli gol

''Nema pobjednika. Svi smo poraženi''
Vijesti / Flash | 30. 01. 2022. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kazao je kako je najveći rezultat tijekom pregovora postignut u podizanju očuvanja integriteta izbora.

"Sve stranke, NiP, SBB, SDA, NES bili smo jedinstveni u tome da ne dozvoljavamo da etničko jača u odnosu prema BiH. Probosansko izaslanstvo bilo je veoma jedinstveno. Štitili smo demokratsku BiH. Nema pobjednika. Svi smo poraženi, ovakav epilog da nemamo prijedlog zakonskih rješenja koja bi se donosila u institucijama mogu dodatno usložiti ionako komplicirane odnose Bošnjaka i Hrvata”, kazao je Radončić.

Kazao je kako su dijagnosticirali problem te ''popisali oko čega se slažu i oko čega se ne slažu''.

''Blizu smo ali i daleko, nismo postigli gol. Na stolu je bio elektorski sustav ali u ovom trenutku mi ga nismo mogli prihvatiti, ali tu je veliki potencijal u budućim pregovorima”, rekao je Radončić.

Kazao je kako se u Neumu nisu bavili nikakvom izdajom.

''Činjenica da se nismu dogovorili najbolje pokazuje da smo štitili multietničku, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, uz punu brigu da zaista omogućimo da hrvatski narod suvereno bira svog autentičnog predstavnika, ali ispunjavanje tog realnog zahtjeva ne može ići na štetu multietničkog i onoga što se zove prelazak nekih crvenih linija, za što nismo bili spremni'', poručio je Radončić.

Poručio je kako ovi pregovori traju već deset godina i da se ništa dramatično ne događa

''Izbora će biti i gledat ćemo da što više harmoniziramo ove odnose. Što su bošnjačko-hrvatski odnosi slabiji, Dodik jača. To nama nije cilj i mi ćemo znati da se tu prilagodimo'' kazao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close