Zastupnik Naše stranke

Kojović: Zbog glasa Čavari spreman sam snositi odgovornost

Također, otkrio je kako je Našoj stranci žao što nije dobila Ministarstvo vanjskih poslova BiH jer bi, po njemu, Sabina Ćudić bila najbolja šefica diplomacije.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2022. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je spreman snositi političku odgovornost ako se pokaže da njegov glas podrške HDZ-ovom Marinku Čavari, osobi na američkoj "crnoj listi", nije polučio željene promjene u državi.

Također, otkrio je kako je Našoj stranci žao što nije dobila Ministarstvo vanjskih poslova BiH jer bi, po njemu, Sabina Ćudić bila najbolja šefica diplomacije.

''Način na koji je glasala Ćudić (glasala protiv) je stav koji smo imali kao stranka prema kandidatu koji je na 'crnoj listi'. Postojala je argumentacija o jednoj prilici i da se radi o privremenom rješenju, ali ukoliko 'Osmorka' uspije formirati državnu vlast sa HDZ-om i SNSD-om i za godinu dana mognemo zaključiti da smo napravili važne korake ka EU integracijama, da je popravljen životni standard onda ću ja reći da je moj kompromisni glas protiv vlastitog principa imao nekog smisla. Ukoliko ovo ne bude ostvareno kao političar ću snositi odgovornost'', istaknuo je Kojović.

''U trenutku kada smo morali donijeti odluku jedan od dva naša glasa bio je neophodan. Kasnije će se utvrditi da je moglo i bez moga glasa. Ćudić je osoba koja ima tako nesalomljivu kičmu i integritet i ne mogu pretpostaviti šta bi uradila u drugoj situaciji. Znam da bi ona donijela ispravnu odluku, ali šta je ispravno u tom trenutku – nemam odgovor. Nikada za 10 godina našeg političkog djelovanja nije donijela odluku koja nije ispravna'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close