Opozicija pred RTRS-om

Još jedan prosvjed u Banja Luci - “Neće biti pojeo vuk magarca”

Večeras opozicija iz RS pred RTRS-om
Vijesti / Politika | 02. 11. 2022. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opozicija u Republici Srpskoj večeras u 18 sati organizira nove prosvjede ispred zgrade radio-televizije Republike Srpske u Banja Luci, na kojem žele poručiti da neće odustati.

''Naš zahtjev je žalba SIP-u i Apelacijskom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su sudjelovali u krađama na izborima. Brojni su dokazii, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijeli odluku Apelacijsko vijeće, neće biti 'pojeo vuk magarca' i nikom ništa. Da netko otme narodnu volju i da mi stanemo, to gledamo, sjednemo. Taj film nećete gledati. Mi nećemo stati'', ranije je kazala Jelena Trivić koja je službenim rezultatima Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine kao kandidatkinja opozicije poražena od Milorada Dodika, kandidata SNSD-a.

Trivić je također poručila da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima.

Podsjetimo, opozicija je već dva puta organizirala prosvjede u Banja Luci zbog izbornih rezultata i sumnji na izborne krađe.

Trivić je poručila da ne prihvaća izborne rezultate koji su "točan zbroj netočnih podataka" i da neće čestitati Miloradu Dodiku pobjedu.

Inače, PDP u izbornoj noći proglasio i proslavio pobjedu dva sata oko ponoći Milorad Dodik rekao je kako je on pobjednik. Potom je Središnje izborno povjerenstvo nakon brojnih prijava neregularnosti odlučilo ponovno brojati glasove za Predsjednika RS-a. 

Nakon toga je i Dodikov SNSD organizirao prosvjed pod nazivom ''Otadžbina zove''. 

Kopirati
Drag cursor here to close