Dodikovanje

Jadan je bošnjački narod, Izetbegović je jadan...

Na konstataciju da ''Čović ne razgovara s gospodinom Izetbegovićem'', Dodik je rekao kako je to ''njhov problem, ja nemam ništa s tim'', ali je demantirao da ne razgovara s liderom SDA.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2017. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jadan je bošnjački narod s političarima, bez obzira u vlasti ili opoziciji koji nemaju autoriteta da vode autentičnu politiku potrebnu narodu. I ne možete se dogovoriti ni s kim'', rekao je u intervjuu za N1 Milorad Dodik, predsjednik republike Srpske i SNSD-a rekavši kako u Federaciji BiH nema političara.

No, rekao je kako ima dobru komunikaciju s Draganom Čovićev pojasnivši kako je je mislio na sarajevski politički krug.

''I mislim da bošnjački narod zaslužuje bolje političare i ove koji su na vlasti i koji su u opoziciji. Isti sindrom koji je srušio bivšu Jugoslaviju ovdje se događa. Nitko ne spori da je bošnjački narod većinski. Ali i Bosna je organizirana na nekim principima federalno, konfederalnog karaktera. Ako su Bošnjaci i njihovi političari zainteresirani za ovu zemlju, više nego drugi, bar se tako predstavljaju, onda bi morali voditi neke druge politike'', rekao je Dodik ustvrdivši kako bi se te politike morale usmjeriti na razumjevanje pozicije i hrvatskog i srpskog naroda.

''I da, ako žele tu Bosnu, moraju dati. Milošević to nije dao. Izgubio je zemlju. To je ista priča'', rekao je Dodik i dodao kako razumije bošnjačke i hrvatske  probleme.

Na konstataciju da ''Čović ne razgovara s gospodinom Izetbegovićem'', Dodik je rekao kako je to ''njhov problem, ja nemam ništa s tim'', ali je demantirao da ne razgovara s liderom SDA.

''Tko kaže, neki dan sam ga pozdravio kad je bio, bilo mi ga je žao koliko je bio jadan. Izgledao mi je jadno. Napadaju ga svi a onda on kaže šta je, svi misle da sam ja nešto kriv. Mislim da Izetbegović katastrofalno vodi bošnjačku politiku. Ona je usmjerena k tome da oslabi potencijal ne samo bošnjačke političke ideje nego i bosanskohercegovačke političke ideje. On je to maestralno uradio. Znate teško je SNSD-u bilo palo kada smo kao pobijednici ovdje očekivali da ćemo biti vlast na razini BiH. Onda je Izetbegović svojim sećijaškim pristupom uveo SDS. Nije to bilo jednostavno podnijeti. Odjednom ste morali da izgubite mjesta da se povučete, da dobijete neku vlast koju podržavaju i stranci i šta je napravio. Oni su opozicija u RS'', rekao je Dodik.

Kaže kako nema što opraštati Izetbegoviću.

''Ja ću to vratiti, ako on bude ušao ili ako ja budem mogao vraćati, ali u svakom slučaju ako SDA dobije vlast i bude vlast, bude vladajuća stranka u Federaciji, ja nemam razloga da kažem da sam gadljiv, da mi nešto smeta'', rekao je, između ostalog, Dodik za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close