"Izvor problema"

Izetbegović strpao Srbiju u 'koš' s Rusijom

"Znamo što se dogodilo u BiH i, umjesto da spuste loptu, plate odštetu i ponašaju se civilizirano, oni su opet izvor problema", rekao je Izetbegović
Vijesti / Politika | 02. 08. 2022. u 07:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je na stranačkom skupu u Brezi da prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine dolaze iz političkih struktura Republike Srpske. Govoreći o situaciji na Balkanu, optužio je Srbiju da stvara probleme.

"Da su Rusija i Srbija željele mir, imale bi ga sutra. Rusija uništava Ukrajinu, a Srbija Balkan. Nema mjesta gdje nije napravila problem u zadnjih 30 godina. Znamo što se dogodilo u BiH i, umjesto da spuste loptu, plate odštetu i ponašaju se civilizirano, oni su opet izvor problema", rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Kada je riječ o odnosima probosanskih stranaka, Izetbegović je govorio o strankama proizašlim iz SDA, koje se udružuju s građanskim strankama, ali ne u interesu BiH, već isključivo protiv SDA.

Izetbegović je podsjetio na teške pregovore u proteklom periodu, u kojima je sudjelovala i međunarodna zajednica, te istaknuo da visoki predstavnik nije bio svjestan što može učiniti nametanjem Izbornog zakona.

"Navukli bi nam novu luđačku košulju, ali smo ga zaustavili", rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close