Uz Srbiju

Dodik: Srbima se više neće dogoditi 'Oluje'

"Sve je to isto kao i u prošlosti, ali ono što je različito je da se Srbima više nikad neće dogoditi 'Oluje' bilo gdje", poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednostrani i neodgovorni potezi Aljbina Kurtija ugrozili su sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji i Srbija po Rezoluciji Savjeta sigurnosti UN 1244 ima pravo da brani sigurnost Srba u južnoj pokrajini, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da Republika Srpska u potpunosti i snažno podržava rukovodstvo Srbije u naporima da deeskalira situaciju i dijalogom nađe mirno rješenje i tako zaštiti prava srpskog naroda, pišu Nezavisne.

On je na Twitteru napisao da je potpuno jasno da se prava Srba na Kosovu i Metohiji, kao i Srba u Republici Srpskoj, krše pod političkim pritiscima i da međunarodna zajednica i dalje primjenjuje dvostruke standarde kada su Srbi u pitanju.

"Sve je to isto kao i u prošlosti, ali ono što je različito je da se Srbima više nikad neće dogoditi 'Oluje' bilo gdje", poručio je Dodik.

Podsjetimo, vlasti samoproglašenog Kosova priopćile su u petak, 29. srpnja da od 1. kolovoza neće priznavati dokumente izdane u Srbiji te da će oni koji ih posjeduju dobiti privremene dozvole prilikom dolaska na Kosovo i Metohiju.

U isto vrijeme, vlasti u Prištini planirale su da započnu obveznu ponovnu registraciju vozila s registarskim tablicama Srbije, što bi utjecalo na Srbe na sjeveru Kosmeta i iz još nekoliko gradova.

Sve to je dovelo do tenzija na graničnom prijelazu. Srbi su blokirali puteve na sjeveru Kosmeta, što je navelo Prištinu da odgodi uvođenje ograničenja ulaska do 1. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close