"Mentor"

Predsjednica Kosova usporedila Vučića i Putina

"Vučićev pokušaj da destabilizira Kosovo služeći se metodama njegovog mentora Putina će propasti", komentirala je Osmani.
Vijesti / Svijet | 01. 08. 2022. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani osvrnula se na jučerašnje tenzije sa Srbijom nakon što je vlada donijela odluku da se uklone srpske registarske oznake na automobilima.

Kosovska vlada je sinoć na zahtjev SAD-a odložila primjenu mjere uklanjanja srpskih tablica s automobila i nevaženja srpskih osobnih dokumenata. Odgoda te mjere došla je nakon snažne reakcije Beograda koju je Osmani komentirala. 

"Mjera reciprociteta nije usmjerena protiv bilo koga, već je u korist građana bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Stoga, pozivam srpske državljane u Republici Kosovo da ne padnu pod utjecaj beogradske propagande", rekla je Osmani, prenosi Klix.

Predsjednica je naglasila kako kosovska policija i sve državne sigurnosne institucije rade kako bi omogućile slobodu kretanja i osigurale vladavinu prava.

"Koordiniramo i radimo neumorno s našim međunarodnim partnerima. Vučićev pokušaj da destabilizira Kosovo služeći se metodama njegovog mentora Putina će propasti", komentirala je Osmani.

Kopirati
Drag cursor here to close