Dogovor s hrvatima izdaja

Ivica Đikić za Bljesak: Izetbegovićevo pregovaranje je samo farsa

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, podsjećamo, nije prihvatio ponuđena rješenja nego je tražio smanjenje ovlasti federalnog Doma naroda…
Vijesti / Politika | 21. 03. 2022. u 13:04 G.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Već je neko vrijeme jasno da se Bakir Izetbegović ne može, a vjerojatno i ne želi, oduprijeti pritisku gotovo cjelokupne bošnjačke politike, medija i intelektualaca. Oni su dogovor s Hrvatima oglasili izdajom'', rekao je za Bljesak.info Ivica Đikić, hrvatski i bh. književnik i scenarist.

Utoliko je, ističe Đikić, Izetbegovićevo pregovaranje samo farsa i kupovanje vremena, pa ni propast posljednjeg kruga pregovora nije nešto neočekivano.

"Od toga će političku štetu imati Bosna i Hercegovina i Hrvati, ali i Bošnjaci, neovisno što njihova 'pamet' to odbija vidjeti. Jedini koji neće imati štetu jesu Dragan Čović i HDZ. I Milorad Dodik, naravno", rekao je Đikić u izjavi za Bljesak.info.

Podsjetimo, jučer je u Sarajevu održana posljednja runda pregovora hrvatskih i bošnjačkih stranaka o reformi Izbornog zakona BiH pod medijacijom stranih dužnosnika, američkog veleposlanika Michaela Murphya i Angeline Eichhorst, direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, podsjećamo, nije prihvatio ponuđena rješenja nego je tražio smanjenje ovlasti federalnog Doma naroda, a sinoć je na FTV-u izjavio da "Hrvati moraju da shvate da neće moći sa šestinom glasova diktirati život u Federaciji. Ne možete dominirati u Federaciji''.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, jučer je na RTV-u Herceg Bosna istaknuo kako je u pitanju rušilačka akcija SDA kojom se želi napraviti BiH bez Hrvata kao konstitutivnog naroda, te naglasio da se izbori u listopadu formalno-pravno ne mogu održati.

Središnje izborno povjerenstvo jutros je najavilo da se pripremaju za raspisivanje izbora, a američki veleposlanik Murphy prije nekoliko je dana rekao da će "izbora biti bez obzira na dogovore".

 

Kopirati
Drag cursor here to close