Četvrti put

I nakon Bože, Božo: Božo Ljubić ponovno izabran

O izboru se priopćenjem očitovala Čapljinska neovisna stranka te njezin predsjednik Pero Previšić koji je kazao kako se "izabralo kako je predsjednik Čović izdiktirao".
Vijesti / Politika | 17. 03. 2023. u 16:16 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa 21 glasom "ZA" i četiri glasa "PROTIV" te jedan "SUZDRŽAN", Božo Ljubić izabran je po četvrti put za predsjednika Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Kako Čović diktira" 

O izboru se priopćenjem očitovala Čapljinska neovisna stranka te njezin predsjednik Pero Previšić koji je kazao kako se "izabralo kako je predsjednik Čović izdiktirao".

Kako stoji u priopćenju, biralo se između dvojice kandidata, odnosno, Ante Markovića kojeg je predložila ČNS i Bože Ljubića kojeg je izdiktirao predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

"Anto Marković je ugledni međunarodni gospodarstvenik rodom iz Srebrenika, gospodarstvenik koji je po službenim statistikama u vrhu BiH po uspjehu u poslovanju, a među Top 5 Hrvata. Samo u protekle dvije godine, poslujući sa, praktično, svim najrazvijenijim državama svijeta dovukao je na desetine milijuna KM investicija u hrvatske krajeve, s posebnim naglaskom na područja gdje žive Hrvati, a nalaze se u većinski bošnjačkim regijama. Inače je samostalni i neovisni vijećnik u općinskom vijeću Srebrenika koji je uspio dobiti pravomoćnu presudu, prvu i jedinu, zbog diskriminacije na nacionalnoj osnovi od strane većinskog naroda. Naime, on je dobio pravomoćnu presudu da je kao Hrvat bio diskriminiran u svojoj općini te je sudskim putem se izborio za promjenu takvog stanja", navode iz Čapljinske neovisne stranke te nastavljaju:

"Nikako da pusti 'štafetu'"

"Drugim riječima, ono na osnovu čega već desetljećima 'legitimni' predstavnici dobivaju izbore, bez ikakve namjere za promjenom, on je uspio samostalno. Smatrali smo kako bi Anto Marković, osoba koja se itekako dokazala u realnom sektoru, a i onom real-političkom, donio itekako novu snagu kao predsjednik Glavnog Vijeća HNS-a. Sigurno je kako bi u HNS privukao i stručne ljude, a ne političke uhljebe, a HNS bi dobio na snazi kao organizacija koja ne živi po nečijem diktatu, nego koja se uistinu bori za interese svoga naroda".

Podsjećaju kako je Božo Ljubić na čelu Glavnog Vijeća HNS-a od 2011. godine.

"Godine 2013. je napustio vodstvo svoje stranke riječima 'S obzirom na moj profesionalni background i godine života logično je došao trenutak da štafetu predam drugima'. Deset godina nakon predavanja štafete u stranci, u svojoj nepunoj 74. godini nikako da pusti 'štafetu' Glavnog vijeća", ističu iz Čapljinske neovisne stranke te navode kako je predstavnik ČNS-a Pero Previšić iznio razloge zašto je protiv izbora Bože Ljubića.

"U mandatu bivšeg/sadašnjeg/budućeg predsjednika Glavnog vijeća HNS-a iz hrvatskih krajeva je otišlo na desetine tisuća Hrvata. Božo Ljubić se ne može pohvaliti niti jednim uspjehom kojeg je napravio kao predsjednik Glavnog vijeća HNS-a. Međutim, sve to nije bitno, bitno je što se izdiktira. Što je većina i prihvatila. Do kada će hrvatski narod bit taocem mentalno-komunističkih navika i metoda. Umjesto biranja ljudi iza kojih stoje djela, i to kakva djela, biramo po diktatu. Sve nas treba biti sram, a osobito one koji po diktatu glasuju i nemaju svoje ja, pa zbog straha od 'vođine' reakcije nemaju svoje protukandidate. Zar je biologija jedina koja nam može pomoći?", naglasio je Previšić.

Kopirati
Drag cursor here to close