Formiranje vlasti

Bradara: HDZ ne pregovara sa SDA, u HNŽ-u dvije grupacije za vladu

U Središnjoj Bosni je izvjesno da su u vlasti HDZ i SDA, a u HNŽ-u postoje dvije grupacije. U Središnjoj Bosni SDA čeka formiranje federalne vlade, rekla je Bradara.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2023. u 20:16 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HDZ BiH, prema mojim saznanjima, ne razgovora sa SDA o formiranju vlasti", izjavila je večeras u Dnevniku FTV-a Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH.

Bradara je istaknula kako se SDA ponaša kao oporba što i jest, a veliko je pitanje, je li njegovo političko djelovanje konstruktivno.

U HNŽ-u dvije grupacije u bošnjačkom bloku 

"Sve županije su međusobno povezani sa federalnom vladom i uvijek smo čekali prvo uspostavu federalne vlade, pa onda županijskih jer to osigurava prohodnost. U Središnjoj Bosni je izvjesno da su u vlasti HDZ i SDA, a u HNŽ-u postoje dvije grupacije. U Središnjoj Bosni SDA čeka formiranje federalne vlade",

Na početku kaže da se navikava na novu poziciju, te da je odmah počela s obavezama.

"Imam komunikaciju s kolegama. Jučer sam srela kolegu Lendu na Zastupničkom domu, prije par dana sam se čula i s kolegom Stojanovićem. Mislim da će ta suradnja biti ok."

Ističe da dogovori o formiranju Vlade FBiH još nisu okončani.

S Nikšićem dogovoren hodogram aktivnosti 

"Pozvala sam kandidata za predsjednika Vlade gospodina Nikšića na razgovor, potom smo nakon dva dana imali sastanak s predsjednikom Čovićem gospodin Nikšić i ja. Dogovorili smo jedan hodogram aktivnosti, otvorili neka pitanja vezana za resore. Početkom sljedećeg tjedna bi trebao biti konačan sastanak. Mi imamo utvrđena programska načela, smjernice, sad samo treba dogovoriti konačna imena, konačnu podjelu resora, ispeglati taj dogovor koji treba biti kompletan i naravno dostaviti imena. Ta imena još nisam dobila."

Bradara navodi da je to proces koji treba trajati. 

"Dogovoreno je kad je sve dogovoreno" 

"Budući da je na strani drugog partnera Hrvatska demokratska zajednica okupljena sa strankama HNS-a pa mi već unaprijed imamo dogovorena neka rješenja i načela, međutim ipak je tamo osam partnera koji moraju dogovoriti neke stvari. Vjerujem da ćemo to tijekom sljedećeg tjedna sve finalizirati."

Pojašnjava da je puno toga dogovoreno, ali "dogovoreno je kada je sve dogovoreno".

Kopirati
Drag cursor here to close