Nakon Komšića

I Bećirović protiv pomilovanja Novalića: ''Moramo uvažavati BiH''

''Moramo uvažavati, dakle, Bosnu i Hercegovinu, njen pravosudni sustav, a nikako biti pod utjecajem bilo kojih političkih stranaka", dodao je Bećirović.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2024. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović rekao je da neće glasovati za pomilovanje bivšeg premijera Federacije BiH Fadila Novalića ukoliko taj prijedlog dođe na dnevni red sjednice Predsjedništva.

Bećirović je odmah na početku rekao da još ništa o ovom pitanju nije stiglo u Predsjedništvo BiH.

"Međutim, da ne ostane nikakva nedoumica - vjerojatno u ovoj zemlji ne postoji čovjek koji tako snažno zastupa poštivanja principa ustavnosti i zakonitosti kao što to ja radim", naveo je Bećirović.

Dodao je da na svakom mjestu, ''kako u zemlji tako i u inostranstvu, moramo poštovati Bosnu i Hercegovinu, kao i pravosuđe BiH''.

"Ako takav prijedlog dođe u Predsjedništvo BiH ja nemam nikakvu dilemu kako ću glasovati. Moramo uvažavati, dakle, Bosnu i Hercegovinu, njen pravosudni sustav, a nikako biti pod utjecajem bilo kojih političkih stranaka", dodao je Bećirović.

Podsjećamo predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ranije je rekao da, ukoliko dođe do glasovanja, neće podržati pomilovanje za bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića.

Inače, Novalić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora u aferi "Respiratori".

Kopirati
Drag cursor here to close