Optužbe

HRS sumnjiči gradonačelnika Širokog Brijega za prikrivanje kaznenog djela

"Zna li gradonačelnik kako je i prikrivanje kaznenog djela, kazneno djelo?", pitaju iz HRS-a.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka (HRS) podigla je kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja u Širokom Brijegu zbog kaznenog djela zlouporabe službenih vozila u privatne svrhe te kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića za prikrivanje kaznenog djela.

"HRS na svakoj sjednici vijeća vrlo jasno vladajućim strukturama daje do znanja kako je nezakonito trošenje i jedne KM kazneno djelo. Očigledno oni ne shvaćaju ozbiljno činjenicu kako je javno dobro Širokog Brijega u vlasništvu žitelja Širokog, a ne vlasništvu vladajuće stranke", kazali su iz HRS-a.

Kako navode, na upit vijećnika HRS-a na X. sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega o uporabi službenih vozila u vlasništvu Grada u privatne svrhe gradonačelnik Miro Kraljević je kazao:

"Što se tiče ovih naljepnica, ne znam, ne viđam, nisam vidio ovdje u nas, u našoj županiji da je netko obilježio. Što se tiče, mislim da to uopće, onaj, je li koliko je pametno da se obilježimo. Što se tiče zlouporabe, ima toga, ja znam da se to dogodi, ali nije to ništa značajno može se ono kontrolirati na razne načine. ja znam da se dogodi zlouporaba, ali nije to, mislim nekakvo ipak nešto drastično. Tako da, evo, nisam sad jasno stava je li to uraditi ili ne. Nije to problem financijski ni nikakav, ali evo možemo razmišljat i informirat se pa vidjeti je li to dobro", navode iz HRS-a.

Prema njihovim navodima, tajništvo Gradskog vijeća u zapisniku sa sjednice ublažavalo je Mire Kraljevićeve izjave kako ga "oprali" od odgovornosti. No, dovoljno je vidjeti snimku sjednice kako bi se vidjelo što je točno gradonačelnik izjavio.

"Budući da je informiran o zlouporabi javne imovine, pitamo se je li gradonačelnik Kraljević sankcionirao počinitelje ovog kaznenog djela korištenja službenih automobila Grada u privatne svrhe? Zna li gradonačelnik kako je i prikrivanje kaznenog djela, kazneno djelo?", pitaju iz HRS-a.

Kako navode, "budući da vladajući, očigledno, smatraju kako nismo ozbiljni u ganjanju transparentnosti trošenja javnog novca, želimo vidjeti hoće li ozbiljno shvatiti Tužiteljstvo ZHŽ. Ponavljamo po tko zna koji put: Široki Brijeg je vlasništvo Širokobriježana! Gospodo iz vlasti, dosta je zlouporabe našeg dobra u privatne svrhe!", naglasili su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close