Općinsko vijeće

Livno: HRS guraju u vlast, HRS neće

U priopćenju se navodi kako je ''narod na izborima većinski izabrao druge stranke'' te da ''upiranjem prsta u HRS one bježe od odgovornosti koju imaju, a to je da kreiraju većinu''.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sudeći po izjavama u medijima pojedinih dužnosnika vladajućih stranaka u Livnu, HRS je kriv i odgovoran zbog toga što se po drugi put prekida sjednica G.V. Livno. S toga osjećamo potrebu javnosti pojasniti o čemu se radi'', priopćio je Općinski odbor HRS-a Livno.

U priopćenju se navodi kako je ''narod na izborima većinski izabrao druge stranke'' te da ''upiranjem prsta u HRS one bježe od odgovornosti koju imaju, a to je da kreiraju većinu''.

''Imaju sasvim dovoljno ruku za to. HRS je još u kampanji vrlo jasno dao do znanja da tko želi naše ruke, mora podržati program, projekte i rokove realizacije tih projekata. Prvi u nizu je rješenje problema Buškog blata. Inzistiramo na tome da se javno obznani sadržaj ugovora/dogovora sa HEP-om te da se izmiri dugovanje ove hrvatske tvrtke prema Livnu u iznosu od 10 milijuna KM. Dalje, iznijeli smo program transparentnog utroška proračunskih sredstava, kako bi svaki žitelj Livna u svakom trenutku znao gdje se troši i 1 KM novca poreznih obveznika, objavu ugovornih korisnika koncesija nad javnim prostorima, definirali smo korake politike povratka iseljenika i pomoći obiteljima putem proračunskih rezanja i racionalizacije, itd'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su ovaj program dostavili svim vijećnicima i javno ga objavili.

''Jedino su pojedini vijećnici Županijske neovisne liste i SDP-a pristali na provedbu programskih stavki, dok druge stranke kategorički odbijaju razgovarati o programu, nego inzistiraju na razgovoru o pozicijama i ljudima koji bi trebali te pozicije obnašati. Nas taj vid političkog djelovanja ne zanima i kategorički ga odbijamo. Drugim riječima, pozicije koje nam se nude od strane dva HDZ-a mogu slobodno zavezati mačku o rep. Nas to ne zanima'', navodi livanjski HRS.

Ističu kako će njihovu ruku imati onaj tko pristane na rješavanje problema Buškog blata i naplatu duga kojeg HEP ima prema Livnu i drugim općinama HBŽ-a.

''Predsjednik O.O. HRS-a Livno Ivica Brešić je zaslužan što je u praksi zaživio zakon koji je temelj ovoj naplati i obvezujući je za HEP, dovoljno je da se provedba istog podrži na razini g.v. Livno te da se koordinacijom sa drugim razinama vlasti, gdje sjede također predstavnici istih stranaka, natjera naplata ovih dugova. Vrijeme je da konačno stanemo u kraj politici kao sredstvu realiziranja nečijih osobnih ambicija i krenemo graditi politiku koja će uistinu raditi i graditi opće dobro. Ako je inzistiranje na tome odgovornost HRS-a, s ponosom preuzimamo odgovornost'', navodi livanjski HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close