Trgovina u Glamoču

Kako se HRS ''bori protiv hrvatskih nacionalni interesa''

Borba za transparentnost i poštivanje zakona je izdaja hrvatskih interesa, navode iz HRS-a
Vijesti / Politika | 09. 01. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Kako funkcionira u praksi stožerna borba za obranu hrvatskih interesa i dosljedno rješavanje hrvatskog pitanja, ponajbolje se može iščitati po ponašanju stožerne stranke i njenih satelita u radu po općinama, navela je Hrvatska republikanska stranka u svom priopćenju za javnost, podsjećajući na koalicije stranaka u bh. gradovima.

''Već ranije smo pisali i govorili o koalicijama HDZ-a sa SDA, SDP-om, DF-om i drugim strankama u Čapljini, Grudama, Livnu, zadnja u nizu je općina Glamoč, gdje se naš vijećnik  jedini usprotivio trgovini u vidu protuzakonite dodjele poslova rodbinsko/stranačkim podobnicima, u čemu zajednički uz HDZ, nastupaju SDA, DF i SDP.

Nakon što smo javno i argumentirano obrazložili zašto smo protiv da se privatniku od povjerenja načelnika dodjeljuju poslovi, citirajući Zakon o javnim nabavkama koji govori kako se dodjeljuju javni poslovi, zakon o proračunima koji govori o transparentnom utrošku sredstava poreznih obveznika i nakon što je u javnost isplivala ova informacija, HRS je u Glamoču i HBŽ-u okarakteriziran kao stranka koja se „otvoreno bori protiv interesa hrvatskog naroda“'', navode iz HRS-a.

Borba za transparentnost i poštivanje zakona je izdaja hrvatskih interesa, navode iz HRS-a dodajući da je trgovina sa SDA, DF-om, SDP-om, strankama koje su kolovođe dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH to nije.

''Poštovani trgovačko-nacionalni dušobrižnici, ovim putem poručujemo kako ćete u HRS-u uvijek imati najljućeg protivnika zloupotrebi hrvatskih nacionalnih interesa za svoju stranačku trgovinu. Vrijeme socijalizma i jednoumlja smo davno ostavili iza sebe i u našem djelovanju nas neće pokolebati nikakve prijetnje i/ili pokušaji kupovine. Ne samo da ćemo javno objavljivati sve vaše radnje, nego ćemo i pokrenuti procese pri pravosudnim institucijama zbog kršenja zakona. Možda vi iz HDZ-a, SDA i SNSD-a u HBŽ-u smatrate javno dobro privatnim, pa svako protivljenje nazivate izdajom, stat ćemo vam u kraj. Ne samo u Glamoču, nego u cijeloj HBŽ, HRS se nije još ni zagrijao što vas čeka!'', rekli su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close