Zahvala

HNS će uputiti službenu inicijativu da BiH prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela

Ova inicijativa se najavljuje nakon što je izraelsko veleposlanstvo za BiH sa sjedištem u Tirani u službenom dokumentu podržalo hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona.
Vijesti / Politika | 12. 08. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni sabor pokrenut će službenu inicijativu da Bosna i Hercegovina prizna Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael doznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro informiranog izvora u HNS-u.

Ova inicijativa se najavljuje nakon što je izraelsko veleposlanstvo za BiH sa sjedištem u Tirani u službenom dokumentu podržalo hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona.

''To je minimum koji možemo učiniti kako bi smo se zahvalili našim prijateljima u Izraelu za izravnu potporu koju su dali nastojanjima demokratskih snaga u BiH da svaki narod ili zajednica bez obzira na svoju brojnost ima pravo samostalno odlučiti tko će biti njihovi legitimni predstavnici'', ističe sugovornik HMS-a.

Inicijativa će biti proslijeđena u nadležne državne institucije.

''Svjesni smo da će se bošnjačka politika ovome suprotstaviti s obzirom na potporu koju daje palestinskoj strani i s obzirom na današnju uvrjedljivu izjavu Bakira Izetbegovića o Izraelu, no mislim da je to naša moralna obveza. Pretpostavljam da bi srpska politika trebala podržati ovaj naš prijedlog'', istaknuo je izvor HMS-a.

Dodaju da ''ova inicijativa nije usmjerena ni protiv koga nego je izraz priznavanja bogatstva različitosti koje postoje u Izraelu bez obzira je li riječ o Židovima, muslimanima ili kršćanima''.

Ukoliko ova inicijativa ne bude usvojena u državnim institucijama Hrvatski Medijski Servis doznaje kako će HNS samostalno sa svojom deklaracijom priznati Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael.

Kopirati
Drag cursor here to close