''Prijateljska država''

Dodik: Turković nastoji da nas posvađa s Izraelom

''Za nas je važno da imamo dobre odnose i suradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH'', rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2022. u 14:16 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković "neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim državama kao što je Izrael", prenosi Srna.

''Bisera Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH'', naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Turković svojim djelovanjem ''nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda''.

''Za nas je važno da imamo dobre odnose i suradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH''.

Veleposlanstvo Izraela u Tirani, koja pokriva i BiH, priopćila je jučer da Izrael očekuje da će izmjena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Turković, ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara, danas je uputila demant Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i veleposlanstvu ove zemlje u Tirani zbog stavova iznesenih o reformi izbornog zakonodavstva BiH, te zatražila njihovo pojašnjenje i svrhe dokumenta objavljenog u medijima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close