Pred zasjedanje HNS-a

Herceg: Vrijeme pred nama sudbonosno je i za hrvatski narod i za BiH uopće

Vijesti / Politika | 18. 02. 2022. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskoristio sam svaki susret s visokopozicioniranim međunarodnim dužnosnicima, od veleposlanika, konzula i atašea stranih zemalja u BiH do članova vlada drugih država s kojima sam imao službene susrete, da pošaljem jasnu poruku o nužnosti izmjene Izbornoga zakona kao temeljnog preduvjeta da se konačno otkloni mogućnost da jedan narod drugome bira legitimne političke predstavnike'', izjavio je premijer Hercegovačko-neretvanske županije i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Nevenko Herceg. 

U izjavi pred sutrašnje zasjedanje HNS-a Herceg ističe da je uvijek precizno upozoravao kako odlaganje izmjena Izbornoga zakona i neimplementiranje odluka Ustavnog suda dodatno usložnjava političke prilike i usporava cjelokupni razvitak BiH te dovodi u pitanje opstanak ovoga društva kao takvoga.

''Svjestan duboke krize i izazova s kojima je ova zemlja suočena, kao čelni čovjek Vlade Hercegovačko-neretvanske županije argumentirano sam upućivao na to da Mostar i HNŽ mogu i trebaju biti ogledni primjer kako bi cijela BiH trebala politički funkcionirati. Međutim, s obzirom na činjenicu da su se stvari s iscrpljujućim pregovorima oko izmjena Izbornoga zakona odvile na način na koji su se odvile, bez zadrške ističem kako je održavanje I. izvanrednog zasjedanja Hrvatskoga narodnog sabora BiH, zakazano za sutra u Mostaru, sudbonosni čin za budućnost i ukupnu sudbinu hrvatskoga naroda u BiH. Pružam punu javnu potporu nastojanjima predsjednika dr. Dragana Čovića i rukovodstva HNS-a na putu postavljanja preciznih i hrabrih smjernica koje ćemo, kao politički narod, precizno slijediti s krajnjim ciljem osiguranja i očuvanja naše opstojnosti, sigurnosti, stabilnosti i političke i svake druge ravnopravnosti u našoj domovini Bosni i Hercegovini'', navodi Herceg. 

Kopirati
Drag cursor here to close