''Javašluk koji mora biti spriječen''

Hadžikadić o godišnjici HVO-a i dolasku Milanovića: Naši sugrađani iz Mostara zveckaju oružjem

''Javašluk u pokušaju mora biti spriječen. Institucije države imaju ustavnu i zakonsku obavezu spriječiti ovakve manifestacije mržnje i fašizma”,
Vijesti / Politika | 02. 04. 2022. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirsadu Hadžikadiću predsjedniku Platforme za progres BiH smeta najavljeni dolazak Zorana Milanovića u Mostaru, traži da se to spriječi.

"Zoran Milanović je poručio da dolazi na obilježavanje tridesete godišnjice HVO-a. Što je poruka tog festivala?, pita se u reakciji Hadžikadić.

“Postrojava se paravojna organizacija koju je tijekom ratnih događaja kontrolirao vojno – politički vrh Republike Hrvatske, što je nerijetko rezultiralo okretanjem HVO-a protiv vlastite države.

Duboko vjerujući kako vrijeme sazrijeva za iskorak, naši sugrađani, kako iz Banja Luke, tako i iz Mostara nas demantiraju i zveckaju oružjem, stavljajući ‘sol na rane’ bosanskohercegovačkog naroda.

Javašluk u pokušaju mora biti spriječen. Institucije države imaju ustavnu i zakonsku obavezu spriječiti ovakve manifestacije mržnje i fašizma”, poručio je.

Podsjećamo, glasnogovornik predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Nikola Jelić najavio je da će hrvatski predsjednik sljedećeg tjedna boraviti u Mostaru.

“Za sedam dana bit ću u Mostaru na postrojavanju HVO-a, pred sinovima Hercegovine i Bosne, povodom 30. obljetnice ustrojavanja. Mi smo dvije države, poštujemo tuđe, ali u ratu smo bili jedno. Tko to ne priznaje ili ne vidi, taj ne vidi ili ne želi vidjeti”, prenio je na Twitteru Jelić Milanovićeve riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close