Poruka iz Bruxellesa

Grlić Radman poručio političarima u BiH: Formirajte vlast i krenite s reformama

"Očekujemo od političkih lidera u BiH da se fokusiraju na brzo formiranje vlasti na svim razinama'', rekao je Grlić Radman.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2022. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman osvrnuo se uoči današnjeg sastanka šefova diplomacija zemalja EU u Bruxellesu na situaciju u Bosni i Hercegovini te je poručio kako je potrebno što prije pristupiti formiranju vlasti.

Na početku obraćanja medijima, Grlić Radman se osvrnuo na situaciju u Ukrajini te je naglasio kako Hrvatska nastavlja svoju podršku ovoj državi.

"Naša je obaveza da pomažemo državi koliko možemo", ističe šef hrvatske diplomacije.

Nakon toga, osvrnuo se na situaciju na Zapadnom Balkanu, koji će također biti tema današnjeg sastanka.

"Kada je riječ o Zapadnom Balkanu, radujemo se summitu u Tirani koji će se održati u prosincu. Očekujemo od svih zemalja da usklade svoju politiku s EU i da implementiraju sankcije Rusiji. Trebaju promovirati regionalnu suradnju i stabilnosti, dobrosusjedske odnose kao i dobre odnose sa članicama Europske unije", poručio je Grlić Radman.

Također, osvrnuo se i na situaciju u BiH.

"Očekujemo od političkih lidera u BiH da se fokusiraju na brzo formiranje vlasti na svim razinama. Također, očekujemo da preuzmu odgovornost i da rade na ustavnim i izbornim reformama, te svih drugim koje su neophodne za nastavak europskog puta koji Hrvatska podržava", zaključio je Gordan Grlić Radman.

Kopirati
Drag cursor here to close