Široka koalicija

Dodik u utorak počinje s formiranjem vlasti

“Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju''
Vijesti / Politika | 13. 11. 2022. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nakon polaganja zakletve u utorak, 15. studenog planira organizirati sastanke s predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka, od kojih očekuje da se izjasne žele li biti dio široke koalicije kako bi osigurali dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Dodik je na Instagramu napisao da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak, 15. studenog održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj će položiti zakletvu kao predsjednik RS.

“Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Republike Srpske. Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uvjeta za život našeg naroda”, naveo je Dodik.

On je dodao da želi jačanje odnosa sa prijateljima u regiji i svijetu i da realiziraju projekte koje su ranije definirali kao strateški značajne.

“Na tome ću raditi u narednom razdoblju”, poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close