Gradsko vijeće

Gradsko vijeće donijelo odluku: Ruši se Ćirina zgrada

Vijećnici su prihvatili odluku tako da je zgrada proglašena javnim dobrom.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara danas se našla Odluka o proglašavanju javnim dobrom Ćirine zgrade, odnosno zgrade stare željezničke stanice u Ulici Ante Starčevića.

Vijećnici su prihvatili odluku tako da je zgrada proglašena javnim dobrom.

25 vijećnika je bilo za, 3 protiv i 4 suzdržanih.

Kako je navedeno, Gradsko vijeće je donijelo samo odluku o proglašenju ove zgrade javnim dobrom, a nadležne službe trebaju pripremiti dokumente za eksproprijaciju i ostale korake koji sada slijede.

Navedeno je kako će bivši stanari te zgrade biti adekvatno obeštećeni.

Nisu svi vijećnici bili zadovoljni ovom odlukom, a jedina se za raspravu javila vijećnica Boška Ćavar koja je rekla ''kako se boji da će se sada tom dionicom voziti 100 k/h te da je Ćirinu zgradu trebalo pretvoriti u muzej''.

Njoj je replicirao mostarski gradonačelnik.

''S veleposlanicom Austrije razgovarao sam da se napravi neki spomenik gdje je bio ćiro, ali oni nemaju sluha za tu priču. Ipak, ova prometnica je žila kucavica i drago mi je da su vijećnici prihvatili odluku, jer smo sada riješili jedno opasno mjesto u gradu'', kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Inače, vijećnici su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvatili Proračun za 2021. godinu kao i Odluku o izvršenju Proračuna, a gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić rekli su kako se radi o razvojnom Proračunu.

Kopirati
Drag cursor here to close