O sjednici Gradskog vijeća

Kordić i Marić: Usvojeni Proračun je razvojnog karaktera

''20 posto Proračuna je predviđeno za projekte tako da je on doista razvojni'', poručio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić osvrnuli su se na usvojeni Proračun na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

''Ovime smo pokazali da su za Mostar došli novi dani jer ovo Vijeće ima snagu da iz Mostara idu fine poruke. Sama činjenica da smo usvojili Proračun i Odluku o izvršenju Proračuna upravo to i pokazuje. Nadam se da smo opravdali očekivanja građana i da ćemo ih i dalje opravdati. Proračun je razvojni jer će se raditi dosta projekata, a socijalni i ostali segmenti su pokriveni u onoj mjeri koliko su nam dozvoljavali prihodi. 91 milijun KM je iznos Proračuna, gdje ima dosta prenesenih sredstava. Hvala vijećnicima što su danas usvojili Proračun i nastojat ćemo da iz Grada Mostara i dalje idu pozitivne vijesti'', rekao je Marić.

''Pogođeni smo pandemijom i vijećnici su toga svjesni. Nije bilo velikih diskusija po pitanju Proračuna i ja sam očekivao veći broj amandmana i diskusija, ali eto opozicija nije diskutirala o Proračunu i samo je predložila amandmane koje smo usvojili, što pokazuje jednu novu snagu Gradske uprave jer ih je sam gradonačelnik prihvatio. Oni su normalni i mogu se naći i trebaju se naći u Proračunu, a za ostale nismo imali sredstava, no možda se nađu već u rebalansu Proračuna'', dodao je Marić.

''Ja sam sretan jer smo danas usvojili Proračun. 20 posto Proračuna je predviđeno za projekte tako da je on doista razvojni. Dio sredstava je prenesen iz prošlih godina, a naša obaveza je da novac počnemo trošiti već od sutra na pravi način i transparentno, da se do kraja godine vide neki pomaci. Sama činjenica da je usvojen Proračun pokazuje po meni da je dosta učinjeno. Presložit ćemo upravljačke strukture u javnim poduzećima i to nam je sljedeća misija, da dođu nove i moderne mlade uprave koje će promijeniti grad'', rekao je Kordić.

I on je očekivao više amandmana.

''Većina tih amandmana se nalazi u Proračunu pa smo imali čudnu situaciju branjenja amandmana. Razlog što smo imali protočnu priču oko Proračuna jeste stalna komunikacija sa svim vijećnicima, i tako ćemo i dalje raditi. Nećemo se baviti politikanstvom kao što su jučer radili neki vijećnici i ja taj stav ne podržavam. Prije vijeća ne treba unositi nemir među vijećnike i ljude, pristojno je raspravljati i vidjeti što neka odluka donosi'', poručio je mostarski gradonačelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close