Oj Alija šalji nam salate ...

Grad prefarbao i grafit u Vrapčićima

"Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira i mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija", priopćio je ovaj tjedan Ured gradonačelnika Grada Mostara.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2022. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri dana nakon što smo objavili pismo čitatelja koji je upozorio na grafit koji je osvanuo u mostarskom naselju Vrapčići i koji stvara ružnu sliku i poruku Hrvatima ovog mjesta je prefarban od strane grafskih službi.

Podsjetimo, Grad Mostar je do sada ekspresno reagirao u slučajevima Partizanskog spomen obilježja i spornog grafita u ulici Mile Budaka koji je bio povod navijačkih nereda u studenom prošle godine.

"Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija. Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi očevid u konačnici otkriju i počinitelj ili počinitelji i nalogodavac ovog vandalskog čina. Ovim putem želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a tko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj", priopćio je ovaj tjedan Ured gradonačelnika Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close