Ničiji zid

Prefarban grafit zbog kojeg su izbili navijački neredi u Mostaru

Iako su građani ogorčeni reakcijom policije, Marić je odbacio sve sumnje da su policajci napravili propust jer nisu na vrijeme, iako su tu bili prisutni, spriječili eskalaciju sukoba.
Vijesti / Flash | 16. 11. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prefarban je sporni grafit koji je bio povod subotnjih navijačkih nereda u Mostaru u kojima je teško ozlijeđen devetnaestogodišnji E.P. čiji je život i dalje u opasnosti. Hospitaliziran je na Odsjeku za neurokiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je danas kako bi se svi grafiti s bilo kakvim porukama trebali ukloniti i zabraniti, barem ovdje u središnjoj zoni, i ne samo grafite.

''Mislim da je problem ozbiljniji i trebat će nam pomoć većih razina vlasti da u gradu napravimo situaciju da je sigurno. Neću reći da je nesigurno, ali mi imamo situaciju da imamo s vremena na vrijeme takve incidente", kazao je te dodao: ''Ovakvi incidenti nas vraćaju nazad, postaju aktualna tema u gradu pored svih problema i dobrih stvari''.

Istaknu je kako Grad Mostar nije u nekakvoj velikoj mogućnosti da nešto konkretno poduzme jer je sigurnost ipak na županijskoj razini, kao i policija te naglasio kako su održali više sastanaka s ministarstvom unutarnjih poslova HNŽ-a.

Foto: Bljesak.info / Prefarban grafit  zbog kojeg su izbili navijački neredi u Mostaru

Trenutno je privedeno i kriminalistički obrađeno, daktiloskopski i fotografijama 21 osoba. Prema riječima glasnogovornika MUP-a HNŽ-a Ljudevita Marića  policija još uvijek radi na utvrđivanju identitet svih osoba koje su sudjelovale u neredima, a u cijeli postupak uključeno je i županijsko tužiteljstvo.

Podsjećamo, obračun više desetaka osoba dogodio se u subotu u popodnevnim satima kod nekadašnjeg mostarskog Hotela Ero. Mostarska policija pucala je u zrak kako bi rastjerala sukobljene huligane, a tijekom nereda ozlijeđena su i dvojica policajaca kojima je pomoć ukazana u SKB Mostar.

Iako su građani ogorčeni reakcijom policije, Marić je odbacio sve sumnje da su policajci napravili propust jer nisu na vrijeme, iako su tu bili prisutni, spriječili eskalaciju sukoba. Tvrdi da je policija postupila sukladno svojim ovlastima predviđenim Zakonom o policijskim službenicima i Zakonom o unutarnjim poslovima.

Iz MUP-a HNŽ su u ponedjeljak u službenoj verziji sukoba koji se dogodio u Mostaru,  naveli kako su djelovali preventivno te spriječili veće izgrede.

''Pošto je došlo do upotrebe vatrenog oružja i primjene drugih policijskih ovlasti, Odjel za profesionalne standarde MUP-a HNŽ ispitat će sve okolnosti i utvrditi eventualne propuste u poduzimanju službenih radnja'', priopćio je MUP HNŽ.

Marić je za Bljesak ranije kazao da ukoliko se pokažu neki propusti policije oni postupiti sukladno propisima koji postoje unutar uprave policije.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda iako je najavio da će se o svemu očitovati, to još nije učinio.

Kopirati
Drag cursor here to close