Jasna poruka

Grad osudio i prefarbao grafite na 'Partizi'

Gradske komunalne službe su promptno reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko spomen obilježje.
Vijesti / Politika | 07. 01. 2022. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom najnovijeg vandalskog čina na Partizanskom spomen obilježju, nacionalnom spomeniku BiH, Ured gradonačelnika Grada Mostara upućuje riječi osude ispisivanja grafita neprimjerenog sadržaja.

"Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija.

Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi očevid u konačnici otkriju i počinitelj ili počinitelji i nalogodavac ovog vandalskog čina.

Gradske komunalne službe su promptno reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko spomen obilježje.

Ovim putem želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a tko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

Napominjemo također kako će Grad Mostar u idućem razdoblju učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja. U tu svrhu u proračunu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za sustav video nadzora na prostoru grada, a što se podići razinu sigurnosti i prevenirati ovakve vandalske ispade", stoji na kraju priopćenja Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Ulaz u Partizansko spomen obilježje prije i kasnije
Kopirati
Drag cursor here to close