Priča se o programima

Forto: U BiH se događa revolucija, nemojte to uzimati zdravo za gotovo

''Mi prvi put pričamo o programu, nemojte uzimati to zdravo za gotovo. Na njemu radimo predano sa partnerima i to je već revolucija", kazao je Edin Forto.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Edin Forto danas je u Konjicu izjavio da se u BiH događa revolucija jer se prvi put govori o programskoj koaliciji, prenosi Klix.

"Naša stranka je stranka principa i programa, to smo ponovili mnogo puta. Kada se formira vlada u Njemačkoj, koalicijska, radi se o stotinama stranica programa i onda se priča o nijansama programa. Mi prvi put pričamo o programu, nemojte uzimati to zdravo za gotovo. Na njemu radimo predano sa partnerima i to je već revolucija", kazao je.

Forto je poručio da će NS inzistirati na programu i za državnu razinu.

"U subotu je Glavni odbor NS gdje očekujem instrukcije oko čega ćemo razgovarati ispred Osmorke, a onda i na državnom nivou", kazao je.

Na inzistiranje novinara na pitanju je li SNSD treći partner Naše stranke, Forto je izbjegao direktan odgovor i ponovio da čeka instrukcije stranačkog Glavnog odbora o tome kako će ući u pregovore.

Inače, nakon sastanka je lider SDP-a Nermin Nikšić je potvrdio da će predsjedavajuća Vijeća ministara BiH biti Borjana Krišto, što je prijedlog HDZ-a, a da će on biti premijer Vlade Federacije BiH.

Podsjećamo, sastanak je održan kako bi se razgovaralo o detaljima formiranja federalne i državne vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close