Najavljena atmosfera suradnje

Potvrđeno: Nikšić i Krišto na čelima države

Nikšić je najavio da će on i Krišto raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, "atmosferu u kojoj će se surađivati entitetski"
Vijesti / Politika | 07. 12. 2022. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo - Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja", rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić obraćajući se medijima nakon sastanka predstavnika 'osmorke' i članova HDZ-a u Konjicu.

Nikšić je pohvalio ekspeditivan rad sudionika, što je dovelo do toga da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

Razgovaralo se kaže, o konstituiranju vlasti na državnom i federalnom nivou, događanjima u skupštinama županija, i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

Nikšić očekuje da će se vlas formirati najprije do Nove godine.

''Ono što ću reći jeste da je naša želja - u skladu sa mogućnostima - sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju", kazao je.

Govoreći o ministrima u Vijeću ministara Nikšić je rekao da će u što kraćem roku doći do razgovora s SNSD-om.

"Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana", zaključio je Nikšić.

Nikšić je najavio da će on, kao premijer Federacije BiH, ali i Borjana Krišto, raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, "atmosferu u kojoj će se surađivati entitetski", a da im ne pada na pamet da kopaju nove rovove.

Kopirati
Drag cursor here to close