Ponosan...

Fadil Novalić ima novi odvjetnički tim: "Ostajem dosljedan istini"

"Hvala vam dragi prijatelji za ogromnu podršku koju mi dajete i vašu vjeru da ovo nije samo moja borba, već i borba za očuvanje dostojanstva", napisao je Novalić na službenom Facebook profilu.
Vijesti / Politika | 09. 03. 2024. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Bivši premijer FBiH Fadil Novalić i novi odvjetnički tim

Fadil Novalić, bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine pravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora u aferi "Respratori".

"Ovo nije samo moja borba"

Iako je trebao na odsluženje kazne, on je odlučio iskorisitit pravne i zakonske mehanizme s ciljem da se izvršavanje kazne zatvora odgodi.

U tom procesu sada sudjeluje novi odvjetnički tim na čelu sa Senadom Pećaninom, koji je ujedno i nekadašnji novinar.

Novalić je objavio fotografiju nakon što je izabrao novog odvjetnika, prenosi N1

"Pravda je temelj koji se ponekad uruši, ali čvrsta vjera u Boga snaga je koja se odupire svim nepravdama i životnim olujama. A mi u najtežim trenucima otkrijemo svoju snagu.

Zahvaljujući toj snazi i vjeri, ja ostajem dosljedan istini i ponosan što pripadam svom narodu. Pripadam onima koji ni po cijenu slobode nikada nisu dozvolili da im se pripiše uloga podanika.

Hvala vam dragi prijatelji za ogromnu podršku koju mi dajete i vašu vjeru da ovo nije samo moja borba, već i borba za očuvanje dostojanstva.

Neka nam i ovo iskušenje posluži kao još jedan podsjetnik da se hrabro nastavimo suprotstavljati teškim izazovima i čuvati svoj identitet. Oni koji su ovo gnusno djelo proveli, nisu ga nikad ni imali", napisao je Novalić.

Pomilovanje?

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je 16. veljače ove godine zaprimio Molbu za pomilovanje osuđenog Fadila Novalića, dostavljenu putem Ministarstva pravde BiH radi davanja mišljenja.

''Mišljenje Suda BiH od 26.2.2024. godine je dostavljeno Ministarstvu pravde BiH na dalje nadležno postupanje 27.2.2024. godine'', priopćeno je iz Suda, a s obzirom na zanimanje javnosti u vezi s Novalićevom molbom za pomilovanje.

Podsjetimo, bivši federalni premijer Fadil Novalić, koji je trebao 6. ožujka u zatvor nakon pravomoćne presude u slučaju Respiratori, zatražio je pomilovanje o kojem će odlučivati povjerenstvo Ministarstva pravde a potom i članovi Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close