Sastanak

EU u BiH o prosvjedu građana: Razgovarali smo s njima i složili se oko mnogih pitanja

Na sastanku su se složili oko mnogih pitanja s kojima se suočava BiH i njeni građani. Razgovor je bio otvoren i iskren o tome kako iznaći rješenja za ova pitanja.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2021. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina građana se danas okupila ispred zgrade Izaslanstva Europske unije/Ureda specijalnog predstavnika Europske unije u Sarajevu, kako bi izrazili zabrinutost zbog političke situacije u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik Sattler i službenici Izaslanstva Europske unije/Ureda Specijalnog predstavnika Europske unije su se sastali s organizatorima prosvjeda s kojima su imali konstruktivan razgovor.

Na sastanku su se složili oko mnogih pitanja s kojima se suočava BiH i njeni građani. Razgovor je bio otvoren i iskren o tome kako iznaći rješenja za ova pitanja. Veleposlanik Sattler je pozdravio angažman građana BiH i obećao nastavak razgovora.

EU u potpunosti podržava prava građana na slobodu mirnog okupljanja i slobodu izražavanja i radi s vlastima u BiH kako bi se relevantni zakoni koji reguliraju ova prava uskladili sa standardima EU. Dijalog je ključna komponenta demokratskih društava, a Delegacija Europske unije/Ured specijalnog predstavnika Europske unije ima redovnu suradnju s predstavnicima civilnog društva u BiH, kao što je to bio slučaj i danas, kako bi se konzultirali s građanima i saslušali one kojima je u interesu stabilna i prosperitetna BiH.

Nedavno je Ured Europske unije u BiH pokrenuo inovativni oblik deliberativne demokracije – Skupštinu građana, koja daje priliku za 57 nasumično odabranih građana u BiH da daju svoj doprinos o važnom pitanju ustavne i izborne reforme.

Tijekom sastanka, ambasador Sattler je naglasio jasnu posvećenost Europske unije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine kao i njenom putu ka Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close