U njihovom dvorištu

OHR poručio prosvjednicima: Uvijek smo za mirna okupljanja

Iz OHR-a su istaknuli da su se sastali s organizatorima prosvjeda kako bi saslušali njihove stavove te da je Ured visokog predstavnika uvijek bio zagovornik prava građana na mirne prosvjede.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2021. u 17:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Ureda visokog predstavnika (OHR) sastali su se u ponedjeljak s predstavnicima grupe građana koji su održali prosvjedepred zgradom OHR-a u Sarajevu.

Nakon sastanka, u pisanoj izjavi Feni iz OHR-a su istaknuli da su se sastali s organizatorima prosvjeda kako bi saslušali njihove stavove te da je Ured visokog predstavnika uvijek bio zagovornik prava građana na mirne prosvjede. 

"Predstavnici OHR-a sastali su se sa organizatorima prosvjeda kako bi saslušali njihove stavove. Ured visokog predstavnika je uvijek bio snažan zagovornik prava građana na mirne prosvjede te zajedno s drugim međunarodnim partnerima, za usklađivanje bosanskohercegovačkih zakona o mirnom okupljanju s europskim standardima", navodi se u odgovoru iz OHR-a na upit Fene o sastanku s predstavnicima građana koji su održali prosvjede. 

Grupa građana okupila se u ponedjeljak pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu tražeći od visokog predstavnika Christiana Schmidta da zaštiti ustavno-pravni poredak države Bosne i Hercegovine.

Upozorili su kako se ne smiju ponoviti tragični događaji od prije 30 godina kada međunarodna zajednica nije reagirala na vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close