Upozorenje

Prosvjed ispred OHR-a: Traži se reakcija Schmidta

''Imali smo tragične događaje prije 30 godina kada međunarodna zajednica nije reagirala na vrijeme. Mi želimo na vrijeme da upozorimo visokog predstavnika da se ne ponovi događaj od ranije i da ne bude novi tomas Karamas.''
Vijesti / Flash | 25. 10. 2021. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana okupila se danas u blizini zgrade OHR-a u Sarajevu tražeći od visokog predstavnika da zaštiti ustavno-pravni poredak države Bosne i Hercegovine. Upozorili su kako se ne smiju ponoviti tragični događaji od prije 30 godina kada međuanrodna zajednica nije reagirala na vrijeme, piše N1.

Suad Đozić iz organizacije Restart BH, kazao je kako živimo u društvu gdje vladaju tri etnoligarhije, a aleternativa ne postoji.

''Netko kaže da imamo 150 stranka. Gdje su? Ja ih ne vidim ovdje. Trenutak je više nego kritičan i trebali bi da iskažu svoj stav i budu ovdje gdje su obični građani došli da iskažu nezadovoljstvo zbog nedjelovanja na rušenje ustavno-pravnog poretka'', rekao je Đozić.

Sa skupa su uputili i zahtjeve te su poručili kako će smatrati odgovornim visokog predstavnika ukoliko ne reagira.

''Smatrat ćemo odgovornim visokog predstavnika i institucije međunarodne zajednice ukoliko budu vodili i sponzorirali političke pregovore kojima bi se izvršila trgovina između vladavine prava, odnosno Ustava BiH, odluka Ustavnog suda BiH kao i međunarodnih presuda i političkih dogovora kojima bi se amnestirali političari koji otvoreno krše Daytonski sporazum i blokiraju rad insitutcija BiH. Imali smo tragične događaje prije 30 godina kada međunarodna zajednica nije reagirala na vrijeme. Mi želimo na vrijeme da upozorimo visokog predstavnika da se ne ponovi događaj od ranije i da ne bude novi tomas Karamas. Ako se to dogodi, smatrat ćemo ga odgovornim'', upozorio je Đozić.

Sejda Čavčić, jedna od organizatorica prosvjeda, kazala je kako trenutka politička situacija u BiH nije dobra. Trebala se vratiti u Dansku prošlog utorka gdje inače živi, ali je odustala od putovanja zbog situacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close