Nezadovoljstvo

Prosvjed građana ispred veleposlanstva SAD-a u Sarajevu: Palmer pravi treći entitet

Prosvjed građana je počeo u 10 sati, a sve kako bi zatražili pomoć Sjedinjenih Američkih Država i predsjednika ove države Joea Bidena..
Vijesti / Flash | 01. 11. 2021. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa građana koja je prošlog tjedna prosvjedovala ispred zgrade OHR-a okupila se danas ispred Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, točnije, na platou ispred Zemaljskog muzeja, prenosi N1.

Prosvjed građana je počeo u 10 sati, a sve kako bi zatražili pomoć Sjedinjenih Američkih Država i predsjednika ove države Joea Bidena u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, na koje se ovih dana, kako su naveli, vrši otvoreni institucionalni atak uključujući i prijetnju silom.

“Dok se u jednom entitetu ruši ustavno-pravni poredak, gospodin Palmer pravi još jedan entitet. Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu”, “Gospodine Palmer, hvala Vam što nas predajete Rusima”, samo su neki od transparenta sa protesta i poruke koje su danas građani poslali.

Mnogi su pozvali i predsjednika Bidena da posjeti BiH jer će tek tada, kako su naveli, doći do promjena. Osim toga i zahvalili su se na svemu što su SAD učinile za BiH.

Iako je i danas okupljen manji broj građana kao i ispred OHR-a, poručili su da je bitno da se svaki glas čuje.

Naime, razlog ovakvih prosvjeda su prethodno najavljena otcjepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, ali i komentari Matthewa Palmera, višeg dužnosnika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a koji je zadužen za izbornu reformu u BiH, vezano za Izmjenu izbornog zakona koji je poručio da bi da se u izbornoj reformi treba “fokusirati na izborni model za izbor tri člana Predsjedništva BiH”, jer je “teško postići dogovor za izmjene nadležnosti domova naroda”.

Građani su danas uputili i zahtjev da da se međunarodni Okvirni sporazum za mir u Bosni i Heregovini ne mijenja parcijalno već suštinski.

Kopirati
Drag cursor here to close