Saga ''Milanović - Džaferović'' se nastavlja

Džaferović: ''Milanovića vode u kategoriju beznadežnog slučaja''

Podsjetimo, Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, ponovno je izgovorio niz uvreda na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.
Vijesti / Politika | 10. 12. 2021. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se u petak prisutnima na svečanosti primopredaje četiri helikoptera u Rajlovcu gdje je istaknuo kako je svaka aktivnost unutar Oružanih snaga BiH poruka "svake moguće vrste", piše N1.

Džaferović je u svome obraćanju kazao i da je ono što se vidjelo u Rajlovcu put kojim treba ići Bosna i Hercegovina.

''Naša domovina ima ozbiljne potencijale i pozivam sve u BiH da se prema tim potencijalima konstruktivno odnosimo i da gradimo našu budućnost na tim odnosima'', istaknuo je Džaferović.

Dodao je i kako je nužno da se svi vrate u institucije BiH i da u institucijama rješavaju pitanja.

''Kada su u pitanju Oružanih snaga BiH, svaka aktivnost unutar Oružanih snaga je poruka svake moguće vrste. Ovo je sasvim sigurno poruka koja govori o većoj operativnoj sposobnosti OS BiH. Spoznaja da OS BiH unapređuju svoje operativne sposobnosti je poruka svima u BiH – to je poruka mira: da će štititi mir u ovoj zemlji, ustavni poredak, jer to im je misija. Sve je poruka, ništa nije bez poruka'', naglasio je član Predsjedništva BiH.

Odgovorio je i na pitanje reportera N1 o optužbama od predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

''I u regiji ja pozivam na mir, stabilnost, suzdržanost, međusobno poštovanje. Optužbe koje je izrekao dotični gospodin već sam kvalificirao. Njega osobno što se mene tiče sve više vode u kategoriju beznadežnog slučaja'', naveo je Džaferović.

Podsjetimo, Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, ponovno je izgovorio niz uvreda na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

''Imaju vrlo mutnu povijest. Mislim na Džaferovića. Šta je radio u ratu? bio hostesa mudžahedina. Udbaš. To je član Predsjedništva BiH. To je manipulator do manipulatora. Žao mi je što je Dragan Čović nasjeo na to. Neko će reći da imam predrasude prema Bošnjacima. Jok. Prema njima imam'', rekao je Milanović jučer.

Uputio je i uvrede za članove PIC-a te rekao da su to ''politički direktori'' i ''fićfirići''.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić se nalaze u Rajlovcu gdje je održana primopredaja četiri američka helikoptera. U Rajlovcu su prisutni i američki ambasador u BiH Eric Nelson, ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović.

Kopirati
Drag cursor here to close