"Očekujem od SAD-a"

Vulin: Od Šiptara ne očekujem ništa

Vijesti / Svijet | 01. 08. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Al Jazeera Balkans / Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, komentirajući to što je Priština odložila provođenje odluke o osobnim iskaznicama i registracijskim oznakama za 30 dana, da tih mjesec dana mora da se iskoristi za dogovor i da sada treba raditi diplomacija.

"Izborili smo se za vrijeme u kojem moramo pokušati naći rješenje koje neće izvesti Srbe na ulice. U idućih mjesec dana od Šiptara ne očekujem ništa, da su se oni nešto pitali oni bi već to pokušali završiti", rekao je Vulin za televiziju Prva, priopćilo je ministarstvo.

Istaknuo je da on od Prištine ne očekuje ništa, ali da očekuje od EU koja je potpisala Bruxelleski sporazum da "već jednom formira Zajednicu srpskih općina (ZSO)", prenosi N1

"Očekujem od SAD, koje su pokazale da imaju ogroman utjecaj na Kosovu i Metohiji, da nastave da ga koriste za dobro, ja sam im zahvalan kako bi urazumili Kurtija da dođemo do rješenja", kazao je on.

Ministar je ocijenio da to suštinski nije pitanje Prištine i Beograda, već Beograda, EU i zemalja koje imaju utjecaj na Kosovo.

"Nadam se da ćemo ovih mjesec dana provesti u razgovorima koji će dovesti do mira na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vuli

Kopirati
Drag cursor here to close