Privržena miru

Dodik ponovio Várhelyiu: Zaključci NSRS ne izlaze iz okvira Daytona

"Republika Srpska ostaje privržena miru, dijalogu i Ustavu BiH i očekuje da će sva otvorena pitanja u BiH biti rješavana dogovorom legalno izabranih političkih predstavnika sva tri naroda", priopćeno je.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2021. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je europskom komesaru za proširenje Olivéru Várhelyiu da zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske 10. prosinca ne izlaze iz okvira ni Ustava BiH ni Daytonskog mirovnog sporazuma.

"Republika Srpska ostaje privržena miru, dijalogu i Ustavu BiH i očekuje da će sva otvorena pitanja u BiH biti rješavana dogovorom legalno izabranih političkih predstavnika sva tri naroda", priopćeno je iz ureda člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Tijekom susreta bilo je riječi i o funkcioniranju institucija BiH i u tom kontekstu Dodik je podsjetio je Várhelyia na stav Narodne skupštine Republike Srpske i izrazio očekivanje da se poništi takozvani Inzkov zakon.

Dodik je ponovio da Christian Schmidt ne može biti prihvaćen kao visoki predstavnik sve dok za to ne pribavi legitimaciju predviđenu Daytonskim sporazumom.

Kopirati
Drag cursor here to close