Neprihvatljivo

Još jedna američka poruka Dodiku

Vijesti / Politika | 16. 12. 2021. u 10:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni savjetnik državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Antonyja Blinkena Derek Chollet razgovarao je s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom.

Kako je objavio na svom Twitter nalogu u telefonskom razgovoru s Dodikom naglasio je da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u Republici Srpskoj u namjeri da podriva državne institucije Bosne i Hercegovine.

Najavio je da će se za korupciju i antidaytonsko djelovanje snositi posljedice te je pozvao da se politički predstavnici iz Republike Srpske vrate dijalogu unutar bh. institucija.

Derek Chollet boravio je prošlog mjeseca u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini kako bi potvrdio podršku Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH te evropskoj perspektivi države i pozvao lidere da se uključe u konstruktivan dijalog.

''Pozvao sam na deeskalaciju, dijalog i funkcioniranje institucija na svim nivoima vlasti. Vrijeme je da se BiH okrene budućnosti'', kazao je tada Chollet.

Kopirati
Drag cursor here to close