''Čin izdaje''

Dodik o Šaroviću i Borenoviću: Na tacni bi RS predali Izetbegoviću

Dodik je o odluci opozicije da napusti posebnu sjednicu NSRS rekao da oni već odavno imaju praksu da nestanu kada je neka važna tema na dnevnom redu.
Vijesti / Politika | 11. 12. 2021. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je "da je vrhunski čin izdaje biti protiv toga da RS vrati svoje nadležnosti, te da će vrijeme pokazati tko ostaje na koncepciji odbrane RS, a tko izdaje".

Dodik je o odluci opozicije da napusti posebnu sjednicu NSRS rekao da oni već odavno imaju praksu da nestanu kada je neka važna tema na dnevnom redu.

''To je vjerojatno njihov način izvršavanja obveza prema strancima koji su preuzeli koncept od Escobara koji kaže da je razbio jedinstveni front obrane RS što je potvrdio prije dva ili tri tjedna. Oni smatraju da su sada više obvezni tim strancima nego RS-u'', rekao je Dodik.

Gostovanje na BN televiziji

Dodik kaže da opozicijske stranke, nastojeći da pobjegnu od odgovornosti za RS, sada kažu da nisu suglasne sa stavovima vlasti.

''Nemoguće da netko živi u RS, a da nije suglasan s tim da RS vrati svoje nadležnosti i da ima ono što je dobila. Osnovno je pitanje - zašto mi ne možemo dobiti ono što je potpisano? Zašto, u čemu je problem'', kazao je Dodik.

Dodik je za ATV rekao da je "apsolutno degutantno sluganstvo" koje pokazuje opozicija, te istaknuo da je čuo, ali ne i gledao sinoćnje gostovanje predsjednika SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića na BN televiziji.

''Čuo sam komentare, vidio sam da su bili na toj BN televiziji koja ih očigledno drži. Oni su obvezni toj televiziji više nego NSRS-u'', rekao je Dodik.

Dodao je da je "nevjerojatno toliko političkog luzerstva imati u sebi da u danu koji će ostati zabilježen kao jedan od važnijih u povijesti RS, primite hvalospjeve lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome kako ste dobri prijatelji probosanske političke koncepcije i da ste dobro postupili što niste branili RS".

Izdaja za RS

''Ovdje je problem što je netko od nas spreman da tako nešto uradi, a onda ćete ih slušati kako je SNSD i Milorad Dodik u koaliciji s Bakirom. To je sve degutantno'', kazao je Dodik.

Rekao je i da će vrijeme pokazati tko ostaje na koncepciji obrane RS, a tko je na koncepciji izdaje.

''Ako Bakir zahvaljuje za politiku Šaroviću i Borenoviću, onda je to izdaja za RS. To ne može biti drugačije! Imate iščašenu političku situaciju, političko ludilo u kome se pokušava ovaj narod sluditi'', rekao je Dodik i istakao da njegovo 30-godišnje političko iskustvo pokazuje da narod dobro zna da razluči što je što.

On kaže da je to motiv zašto će SNSD i dalje ostati dosljedna svojoj politici i tako spriječiti da oni ne dođu na vlast nakon čega bi RS na tacni predali Bakiru Izetbegoviću.

Dodik je rekao da će do Nove godine biti dva do tri zakona u vezi s vraćanjem nadležnosti, te da se jedan odnosi na imovinska pitanja, drugi na završetak procesa u vezi s Agencijom za lijekove, a treći na Visoko sudsko tužiteljsko vijeće.

NSRS održala je jučer sjednicu o vraćanju prenesenih nadležnosti i usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih s RS na razinu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close