Telering

Dodik o trećem entitetu i tronošcu

Dodik je u emisiji Telering rekao kako je njemu bilo važno Republici Srpskoj ''vratiti dostojanstvo i ojačati njeno samouvjerenje u njeno postojanje''.
Vijesti / Politika | 30. 12. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Formiranje trećeg entiteta nije dodvoravanje Hrvatima, već ocjena da BiH bez takvog 'tronošca' ne može funkcionirati'', izjavio je na RTRS-u, u emisiji Telering Mate Đakovića, Milorad Dodik čelnik SNSD-a i član Predsjedništva BiH.

Kaže kako se ''Republika Srpska pridržava onoga što je zapisano u Ustavu, a da nikada na koncept unitarne BiH neće pristati''.

''Sav nered su stvorili stranci, pa tako ni vraćanja u zajedničke institucije nema sve dok ne bude ukinut sporni zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko'', rekao je Dodik.

Navodi kako je njemu bilo važno Republici Srpskoj ''vratiti dostojanstvo i ojačati njeno samouvjerenje u njeno postojanje''.

Video: Telering: Milorad Dodik

''Da ljudi ovdje osjete da Republika Srpska ima snagu, da nije samoposluga u koju dolaze stranci i uzimaju od nje šta hoće. Јa mislim da sam u tome uspio i stabilizirao i prekinuo prijenos nadležnosti na razinu BiH sad ulazimo u novu fazu. U toj novoj fazi, jaka Srpska će se pokazati sposobnom da ovlada ustavnim pravima koje je Ustav BiH daje Republici Srpskoj'', rekao je Dodik.

Između ostalog, rekao je kako je ''za svojih 30 godina Srpska pokazala dostojanstvo''.

''Svojim nastojanja da vrati otete nadležnosti, Republika Srpska ništa ne uzima BiH ni Federaciji. Ono što je počinjeno nasiljem visokih predstavnika bit će preispitano jer nije bilo u legitimnim i legalnim okolnostima'', rekao je Dodik i najavio da će već u siječnju Republika Srpska formirati svoje Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće.

Kopirati
Drag cursor here to close