Dan nakon proslave

Dodik: Nitko Srbinu ne može nametnuti da voli neku tamo izmišljenu Bosnu

"Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod".
Vijesti / Politika | 10. 01. 2024. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na platformi X nakon proslave neustavnog dana Republike Srpske.

"Republika Srpska je svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. siječnja, poslala poruku mira, ljubavi i slobode cijelom svijetu. Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje. RS predstavlja slobodu za srpski narod", napisao je Dodik.

Ističe kako je "ona naš život i naša kuća i nikakve prijetnje koje slušamo godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promijeniti, samo su ojačale naše uvjerenje da je ono što radimo ispravno. Nema te sile koja može doći i nametnuti bilo kom Srbinu da voli neku tamo izmišljenu Bosnu, a da zaboravi na ponos i sreću koji se u njemu bude i pri samom spomenu imena RS", te dodaje kako "volimo svaki njen dio, njena polja, šume, livade i rijeke i zato ih ne damo i nikada nećemo dopustiti da nam otmu naše i da nam uzmu našu RS".

"Nikakva veleposlanstva, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmijeniti ni njenu povijest, a ni realnost da je sastavljena i od RS, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze. Mi ne želimo nikome ništa loše".

"Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod. Pokazuju svoju nemoć. Nitko silom ne može natjerati Srbe da prihvate BiH. Naša kuća je naša RS, pa neka se ljuti tko god hoće i neka pokuša šta hoće. Mi nigdje ne idemo i svoje nikome ne damo. RS živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovdje i svu svoju snagu ću usmjeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i ljepša", napisao je Dodik na platformi X.

Kopirati
Drag cursor here to close