Napinjanje

Dodik se ne boji napada federalne policije i vojske, ali strahuje od terorizma islamista

Na pitanje jesu li u Sarajevu svjesni prijetnje "Islamske države", Dodik je odgovorio da Sarajevo ne samo da je svjesno toga, već da "proizvodi teroriste".
Vijesti / Politika | 10. 01. 2024. u 11:57 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska isključuje mogućnost napada policijskih snaga F BiH ili Oružanih snaga BiH, ali se plaši i strepi zbog pripadnika "Islamske države" i sličnih organizacija koji su se vratili u BiH, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U intervjuu za Glas Europe (Voice of Europe) rekao da bi pripadnici terorističkih organizacija koji su se vratili u BiH mogli izvršiti pojedinačne terorističke napade, ali ''da bi takav napad omogućio Srpskoj da preuzme punu kontrolu nad svim svojim granicama''.

Na pitanje jesu li u Sarajevu svjesni prijetnje "Islamske države", Dodik je odgovorio da Sarajevo ne samo da je svjesno toga, već da "proizvodi teroriste", prenijela je Srna.

"Kao da ne znaju - proizvode ih. Unutar Europe, BiH je, uz  Kosovo, proizvela najveći broj pripadnika `Islamske države`. To nisu bili Srbi", naglasio je Dodik.

Inače, u Zenici je protekle noći, uz islamističke povike, spaljena zastava Republike Srpske. 

Na to je reagirao izaslanik u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekavši kako je ''mir jedina poruka koja je poslana sa središnje proslave Dana Republike Srpske u Banja Luci.

Rekao je kako su za to vrijeme, u Federaciji BiH, u Zenici uz povike "Alahu ekber" zapalili zastavu Republike Srpske i pod prijetnjama po ličnu bezbjednost pravoslavnog svećenika i njegove obitelji u Konjicu uklonili zastavu srpskog naroda, inače konstitutivnog naroda u BiH.

"Zato slavimo. Jer dobro znamo da bez Republike Srpske za nas u BiH života i slobode nema. Zato je Republika Srpska simbol Slobode!"; poručio je Kovačević na društvenoj mreži X.

Kopirati
Drag cursor here to close