Neka igre počnu

Dodik najavio uhićenje Mehmedovića, on poručio: "Sutra stižem"

"Sutra sam u RS, tjerat ćemo se. I mi konje za trku imamo, Milorade! Tvoje je odzvonilo", zaključio je Šemsudin Mehmedović.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2021. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik, reagirao je na najavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kako će biti uhićen ako dođe u entitet Republika Srpska. Mehmedović je Dodiku poručio kako je "sutra u RS" i da će se "tjerati".

Zastupnik u Parlamentu BiH ocijenio je da svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi ICTY-a.

Dodao je kako "nikakvi seoski zakoni koji nisu u skladu s općeprihvatljivim normama, i koji ne vrijede za sve ne vrijede ni za njega", prenosi N1

Govoreći u vezi s genocidom, Mehmedović je Dodiku poručio – "Jednom ste to uradili i nikad više nećete budi siguran".

Na kraju je najavio kako u četvrtak ide u drugi entitet.

"Sutra sam u RS, tjerat ćemo se. I mi konje za trku imamo, Milorade! Tvoje je odzvonilo", zaključio je Šemsudin Mehmedović.

Podsjetimo Mehmedović je u utorak komentirao navodni dogovor Varhelyia i Dodika te kazao kako ne treba pregovarati s EU "jer nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u", kazao je SDA-ov zastupnik te izazvao oštre reakcije RS-a.

Naime, član Predsjedništva Milorad Dodik kazao je kako će Mehmedović, dođe li u RS, biti uhićen.

"On koristi da nas na bazi pojedinačnih tužbi i presuda karakterizira genocidašima, sav narod genocidan, RS genocidna tvorevina. Taj zakon je omogućio da radi što hoće. Ako se negdje pojavi u RS i naši organi saznaju da je tu, bit će uhićen”, priopćio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close