"Rade za muslimane"

Dodik: Američko veleposlanstvo epicentar je nestabilnosti u BiH

"Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave 'funkcionalnu državu', a u biti rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države", naglasio je Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 21. 10. 2021. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik označio je Veleposlanstvo SAD u Sarajevu epicentrom nestabilnosti u BiH, što se, kako kaže, vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 10.

Dodik je u izjavi za Srnu ocijenio da bi bilo dobro za sve u BiH da američko veleposlanstvo u Sarajevu prestane s pretnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Daytonskog sporazuma.

"Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave 'funkcionalnu državu', a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države", naglasio je Milorad Dodik.

Prema njegovim riječima, te "njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno s onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Daytonski sporazum".

Kopirati
Drag cursor here to close