Naša stranka

''Dodika više nitko ne smije tretirati kao političara već kao kriminalca''

Krajnje je vrijeme, da i međunarodna zajednica i nadležne institucije u BiH, prije svega SIPA i Tužiteljstvo, Dodika prestanu tretirati kao političara, pogotovo kao lidera jednog naroda
Vijesti / Politika | 20. 10. 2021. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formiranje entitetske agencije za lijekove pokušaj je osvete državnoj agenciji koja je razotkrila medicinski kriminal u Republici Srpskoj, pogotovo tu mislimo na aferu s industrijskim kisikom. Nad agencijom koju su izglasali zastupnici lojalni njegovom režimu, Dodik će imati apsolutnu kontrolu. Iz istog razloga potrebe za apsolutnom kontrolom zbog kriminalnih aktivnosti on će krenuti i na druge državne institucije, uključujući i one koje kontrolišu RS kadrovi koji nisu lojalni njegovom režimu. Posljedica toga će biti potpuni društveni i ekonomski sunovrat Republike Srpske koji će plaćati građani, navode u reagiranju iz Naše stranke na današnju odluku Narodne skupštine RS.

Krajnje je vrijeme, dodaju, da i međunarodna zajednica i nadležne institucije u BiH, prije svega SIPA i Tužiteljstvo, Dodika prestanu tretirati kao političara, pogotovo kao lidera jednog naroda, i počnu ga tretirati kao kriminalca koji uzurpira političke ovlasti u cilju njihove zloupotrebe.

Pozivaju predstavnike međunarodne zajednice da ovim povodom ažurnije reagiraju. S tim u vezi, Naša stranka sa SDP-om već je krenula u proces lobiranja prema zastupnicima u Europskom parlamentu.

''Nesporno je da i Dodik i njegovi poslušnici znaju da su počinili neustavan čin, zbog čega su i odgodili primjenu ovog zakona na šest mjeseci, kada se tek može pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom. Računaju da će pokretanje postupka u travnju iduće godine biti idealna izborna platforma za SNSD-e, što istovremeno odgovara i njegovim koalicionim partnerima iz HDZ-a i SDA. Iz tih razloga Tužiteljstvo BiH treba upotrijebiti svoje ovlasti sada - djelujući u skladu s Poglavljem XVI Kaznenog zakona BiH, kako bi teme od interesa za sve građane BiH, a ne one koje Dodiku odgovaraju, dominirale u toj kampanji'' - zaključuju u priopćenju iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close