Nekad bilo...

Alija o Dodiku: Napokon normalan Srbin

''Naravno da ima mnogo normalnih Srba među običnim narodom, ali u politici su veoma rijetki”, rekao je tada Izetbegović
Vijesti / Politika | 21. 10. 2021. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Konačno se na političkoj sceni, poslije sedam godina, pojavio jedan normalan Srbin'', rekao je u ožujku 1999. godine Alija Izetbegović nakon arbitražne odluke za Brčko.

Tada predsjedavajući Predsjedništva BiH pohvalio je ponašanje Milorada Dodika.

“Dodikov nastup nema puno veze sa arbitražnom odlukom, jer niti je Dodik na pretresu ponudio neke ozbiljne pravne argumente, niti su njegovi argumenti imali neku ulogu. Dodik je najavio ostavku ako Brčko ne ostane u Republici Srpskoj, ali nakon objave odluke ipak je nije podnio'', rekao je Izetbegović tada za Dnevni avaz.

''Nitko nije ni očekivao da on to obećanje ispuni i podnese ostavku. Dodikovi medijski nastupi su zapaženi jer se konačno na političkoj sceni pojavio normalan Srbin. Naravno da ima mnogo normalnih Srba među običnim narodom, ali u politici su veoma rijetki”, rekao je tada Izetbegović medijima.

Osim što je otvoreno hvalio Dodika i podržavao njegovu tadašnju politiku, Alija je javno pozivao građane Republike Srpske da na izborima glasaju za Milorada Dodika i njegove socijaldemokrate a ne za ''paljanski režim''.

Kopirati
Drag cursor here to close