Reagiranje

DF: HDZ kupuje vrijeme za blokadu financiranja izbora, UZP ideje služe kao magla

''Ne treba nimalo sumnjati u to da Dragan Čović i HDZ lažu kada izražavaju tobožnju vlastitu spremnost za izbore.''
Vijesti / Politika | 05. 05. 2022. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta smatra da su posljednji pozivi HDZ-a na teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine na principima Udruženog zločinačkog poduhvata u ovom konkretnom slučaju, ništa drugo nego proizvodnja magle i kupovina vremena s ciljem blokiranja sredstava koja su neophodna za provođenje izbora.

''HDZ naprosto time želi skrenuti fokus pažnje sa blokada koje vrše kadrovi te stranke u Vijeću ministara na čelu sa ministrom finansija BiH Vjekoslavom Bevandom. Kratkoročni cilj HDZ-a jeste blokada izbornog procesa a dugoročni destabilizacija države Bosne i Hercegovine obzirom da nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi koji su u suprotnosti sa demokratskim standardima i presudama E''ropskog suda za ljudska prava'', priopćio je DF.

Navode i kako je HDZ cijelu agendu i političku poziciju kad je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, izgradio na lažima zbog kojih premijer Hrvatske Andrej Plenković u Bruxellesu trpi brojne neugodnosti.

''Ne treba nimalo sumnjati u to da Dragan Čović i HDZ lažu kada izražavaju tobožnju vlastitu spremnost za izbore.''

''Po ko zna koji put cilj je obmanuti javnost kako bi se država Bosna i Hercegovina i njene institucije našle u bezizlaznom položaju. Dio proruskih političkih elita iz Zagreba i dalje nastavlja pružati aktivnu pomoć HDZ-u BiH u blokadi izbornog procesa, zanemarajući jasan stav Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije po istom pitanju'', kazali su iz DF-a.

S tim u vezi Demokratska fronta pozdravlja najave sankcija lideru HDZ-a Draganu Čoviću zbog opstrukcije izbornog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close