Sastanak u Dubrovniku

Čović zadovoljan zbog susreta Plenkovića i Izetbegovića

''Pozdravljam nastavak suradnje i BiH i Hrvatske'', napisao je Čović na svom Twitter nalogu.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2022. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom sastanka zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem oglasio se i lider HDZ-a Dragan Čović, dajući podršku ovom, ali i svim razgovorima o izmjenama Izbornog zakona.

''Puna podrška žurnim naporima za konačnu implementaciju potpisanog sporazuma iz Mostara, kojim se potvrđuje politička predanost legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda i ustavna jednakopravnost Hrvata. Izmjene Izbornog zakona imperativ su za učinkovito funkcioniranje i ponovnu stabilnost BiH. Pozdravljam nastavak suradnje i BiH i Hrvatske'', napisao je Čović na svom Twitter nalogu.

Očekivano, Izmjene izbornog zakona bila je glavna tema susreta Izetbegović-Plenković, ali se tom prilikom govorilo i o drugim pitanjima.

''U Dubrovniku nastavak političkog dijalog s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem o unaprjeđenju odnosa Hrvatske i BiH. Izrazili smo zadovoljstvo pripremama sjednice Vijeća ministara i Vlade RH s ciljem realizacije projekata od zajedničkog interesa, poput izgradnje Južne plinske interkonekcije'', naveo je Plenković.

Također je spomenuo kako je putem izmjena Izbornog zakona potrebno osigurati ravnopravnost konstitutivnih naroda, te ukloniti blokadu institucija.

Zanimljivo je da je nakon susreta sa Izetbegovićem, Plenković na negativan način prokomentarisao obilježavanje neustavnog dana RS-a.

''Mi smo protiv svih poruka koje imaju secesionističke, separatističke konotacije za BiH. Naprotiv, želimo da zemlja dobro funkcionira, i to je naš stav, kristalno jasan od početka'', izjavio je Plenković nakon sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close