Turneja lidera HDZ BIH

Čović u Livnu: Moramo sačuvati radna mjesta

Čović je istaknuo kako je zajednički stav da se radna mjesta moraju sačuvati i na taj način omogućiti funkcioniranje svih struktura bh. društva.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2020. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) i Vlade HBŽ-a na radnom sastanku održanom u Livnu upoznali su predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s mjerama poduzetima u cilju sprječavanja širenja virusa SARS-CoV-2 na području te županije.

''U Hercegbosanskoj županiji danas su evidentirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom tako da je ukupan broj zaraženih u HBŽ-u sada 12, a ukupno je do sada testirano 47 osoba'', izjavio je nakon sastanka zapovjednik Stožera civilne zaštite i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić.

On je zahvalio svim građanima koji se pridržavaju propisanih mjera te ih je pozvao da i dalje budu odgovorni kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Čović je pohvalio djelovanje Stožera civilne zaštite HBŽ-a koji je, kako je rekao, u kratkom vremenu uradio dosta dobrih stvari, dodavši kako se nad da će Stožer biti na visini zadatka i u danima koji dolaze.

Na sastanku je bilo riječi i o ekonomskoj situaciji, a Čović je istaknuo kako je zajednički stav da se radna mjesta moraju sačuvati i na taj način omogućiti funkcioniranje svih struktura bh. društva.

'Intenzivno radimo i mislim da ćemo kroz dva tjedna, kroz parlamentarno djelovanje, donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći da možemo sanirati proračune s jedne strane, a s druge strane pomoći gospodarstvu u nadvladavanju problema izazvanih pojavom koronavirusa'', poručio je Čović.

Nakon sastanka Čović je posjetio Županijsku bolnicu dr. fra Mihovil Sučić u Livnu, gdje ga je ravnatelj bolnice dr. Ivan Cikojević upoznao sa organizacijom, opremom, prihvatom i liječenjem oboljelih od koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close